Çikolata ve Frambuazlı “Mille Feuilles”

Çikolata ve Frambuazlı “Mille Feuilles”

1. Çikolata ve Frambuazlı Mousse

150 g Frambuaz meyve püresi

300 g %65 kuvertür çikolata

6 adet yumurta sarısı

6 adet yumurta beyazı

120 g şeker

650 g krema

2 adet yaprak jelatin

Jelatinleri buzlu su içerisinde bekletin. Kaynayan Frambuaz meyve püresini çikolata üzerine dökün. İyice karıştırın ve önce yumurta sarısını sonrasında da jelatini ilave edin.  Yumurta akını çırpın ve toz şekeri ilave edin. Yavaşça ganaja yumurta akını sonrasında da kremayı ilave edin. Hazırladığınız karışımı buzdolabına koyun.

 

2. Frambuaz Krema

350 g Frambuaz Meyve Püresi

100 g Yumurta sarısı

125 g Yumurta

85 g Şeker

2 adet yaprak jelatin

Jelatini soğuk suda bekletin. Frambuaz meyve püresini, yumurta, şeker ve yumurta sarısı kaynayana kadar ısıtın. Sonrasında karıştırıp jelatini ilave edin. Tekrardan karıştırıp 35-40 C olacak şekilde soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında tereyağ ilave edip karışımı tekrardan karıştırın.

 

3. Frambuaz Jöle

500 g Frambuaz meyve püresi

80 g Şeker

8 g Agar agar

Agar agar ile şekeri karıştırın. Frambuaz meyve püresini kaynatın ve şeker karışımına ilave edin. 20 cm’lik karelere dökün. Sonrasında 3x10 cm’lik şeritler halinde kesin.

 

4. Çikolata Levha

350 g %64 bitter kuvertür çikolata

Taze frambuaz

Kuvertür çikolata temperlenip, levhalar üzerine dökülür.

5 x 10 cm ebatlarındaki dikdörtgen şekillerde kesilir.